Lăsaţi-vă treziţi de un cocoş!


Potrivit Constituției din 1991, 1 Decembrie devine Ziua Națională a României, amintind de momentul Alba Iulia, 1 Decembrie 1918 când are loc Adunarea Națională a Tuturor Românilor.

Entuziasmul meu legat de această dată nu a trecut niciodată dincolo de bucuria faptului că este o zi liberă și că traficul este mai puțin aglomerat. Primind propunerea și provocarea de a pregăti un spectacol pentru această ocazie, m-am găsit în situația de a mă întreba: ce îmi lipsește în această zi pentru a simți că este sărbătoare? Între noi fie vorba, singurul element festiv pe care îl asociez cu 1 Decembrie îl reprezintă paradele militare.

M-am oprit puțin în mine și apoi am luat-o înapoi, spre copilărie, în căutarea bucuriei acestei perioade. Mi-au venit în minte bunicii, mirosul fânului, culesul fructelor, culoarea dimineților în care ne trezea cocoșul. Și am realizat că ceea ce lipsește este tocmai aceasta: MEMORIA! Am uitat cât de frumoasă este țara aceasta cu tradițiile ei!

Haideți să uităm telefoanele mobile și să ne lăsăm pentru o zi treziți de cocoș!

Haideți să purtăm pentru o zi măcar o ie, dacă costum popular nu mai suntem în stare, iar seara să ne adunăm în familie, la o cană de vin fiert, să ascultăm muzică populară, din ce zona ne place fiecăruia, și să ne povestim…

Cu aceste gânduri în minte, scenariul spectacolului pe lumină neagră, cu păpuși mânuite la masă, pregătit special pentru Ziua Națională, a venit fără efort! Vă aștept să vă spun o scurtă poveste, despre dealuri rotunde și gospodării cu grajd, despre portul popular și despre singurul ceas deșteptător insensibil la fusul orar – cocoșul!

Laura Dumitrașcu Duică

Vă aşteptăm Joi 1 Decembrie de la ora 12.30 la Unirii 1

la spectacolul Teatrului de 2 minute

LĂSAȚI-VĂ TREZIŢI DE COCOȘ! – Joi, 1 Decembrie, ora 12.30 în stația de metrou Unirii 1

2 comentarii

Din categoria Fără categorie

2 răspunsuri la „Lăsaţi-vă treziţi de un cocoş!

  1. Pingback: Lăsați-va treziți de cocoș! | Webcultura

  2. m88

    Superb articol! Îmi aduce aminte de frageda copilărie, moment când îmi încheiam cămașa în fața televizorului care cânta Imnul României la ora 07.01 și când mâncam biscuiți obișnuiți cu gem înmuiați în ceai. Cred că mâine o să trezesc eu cocoșul mergând să întâmpin Soarele de dimineață de după dealurile Fălticeniului…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s