Scoala de Teatru Gestual Masca


,,Reluand acest proiect, al unei scoli de teatru gestual, inainte de a cerceta in ce masura pot descoperi actori, caut in primul rand caractere!”(Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca)

Prin cursurile pe care le propune echipa Teatrului Masca – improvizatie, actorie, acrobatie, canto, dictie, jonglerie – aceasta scoala ofera cursantilor posibilitatea de a trece, pe parcursul celor 8 luni de studiu, prin elementele de baza de la care se porneste in arta actoriei in general, si in teatrul de gest, in particular.

In cele cateva sesiuni de cursuri tinute pana acum, participantii au invatat deja sa constientizeze spatiul scenic si prezenta in interiorul acesta, sa isi delimiteze locul pe care trebuie sa il ocupe in fata unui eventual public 🙂 S-a insistat pe intelegerea diferentei dintre o actiune asa cum se desfasoara ea inconstient si nuantele care apar in momentul in care este ,,gandita” (de exemplu mersul).

In ce priveste jongleria, cativa elevi au inceput deja sa se descurce binisor cu 3 mingi 🙂 Amintim aici faptul ca jongleria in sine nu este un act artistic, elevii vor invata cum pot face din aceasta manifestare o forma de exprimare teatrala.

Nimic nu este intamplator in alegerea si desfasurarea exercitiilor. Elementele de acrobatie urmaresc ajustarea trupului pentru o expresivitate sporita, momentele de improvizatie incurajeaza jocul si asumarea unei alte personalitati.

Finalitatea acestei scoli va consta intr-un spectacol pe care elevii de acum il vor putea sustine si cine stie, poate unii dintre ei se vor integra in echipa de actori a unui teatru…altfel .

14 comentarii

Din categoria 1

14 răspunsuri la „Scoala de Teatru Gestual Masca

 1. Monica

  Buna seara tuturor,

  As vrea sa stiu daca cumva s-ar mai putea face inscrieri pentru Scoala de Teatru Gestual Masca. Stiu ca este tarziu dar mi-ar placea extraordinar de mult sa ma pot integra intr-o echipa de viitori actori.

  Va multumesc,
  Cu drag,

  Monica

 2. Din pacate nu se mai pot face inscrieri pentru grupa de acum. Dar avand in vedere ca proiectul avanseaza foarte bine, va fi continuat mai mult ca sigur asa ca…ne auzim in toamna.

 3. Valerya

  Buna ziua tuturor ,intrebarea e banala dar nu am inteles unde este aceasta scoala teatrala , in Romania sau Moldova?
  si ce suma trebuie de achitat ca sa poti invata in aceasta scoala

 4. Cu intrebarea dumneavoastra, va jur ca ne-ati lasat …Masca!

 5. Valerya

  De prostietatea mea da???

 6. cuvintetacute

  Asa ca in toamna mai incepeti iar 🙂 De-abia astept

 7. Claudiu

  Buna ziua la toata lumea mar interesa sa vin la aceasta scoala dar mai mult mar interesa sa joc in scene de teatru am pregatirea facuta in Spania judetul tarragona oras Valss institutul Jaume Huguet daca este ceva si va intereseaza va rog sami trimiteti la adresa : bocaoaca@yahoo.com

 8. Mihaela

  Buna ziua!

  Imi puteti spune cand incep inscrierile pentru urmatoarea grupa si unde? Va multumesc!

 9. Discutam dupa 14 august cand ne intoarcem din concediu.

 10. Mihaela

  Buna ziua!
  Acum imi puteti da detalii despre cursuri?… se da admitere?… cand?… unde?

 11. Deocamdata detaliile sunt pe site-ul teatrului unde aveti si datele de contact.

 12. Buna ziua,imi puteti da detalii despre inscrieri?cum se fac,unde?se da o admitere?ce pret implica aceste cursuri?Multumesc,toate cele bune,Iulia.

 13. Buna seara, va multumesc frumos pentru raspuns, o seara buna, Iulia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s